Workshop kruideninfusies, thee en kruidendrankjes

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 31/07/2016
10:30 - 16:30

Locatie
Far Field

Categorieën


theeHoe maak je een medicinale kruideninfusie? Waarom is thee zo krachtig? Hoe bereid je een heerlijke ijsthee of pittige kruidenlikeur? Een workshop voor de liefhebbers van kruiden(dranken). We plukken kruiden en geurende bloemen op het veld en maken lekkere kruidenbrouwels.

Tijdens deze workshop maken we kennis met de wondere wereld van thee (uit alle windstreken). We leren kruiden samenstellen voor geneeskrachtige infusies, maken een zomerse ijsthee en een gearomatiseerde melange, een lentebloesemaperitief of een stevige kruidenborrel. Kruiden- en theeproeverij verzekerd.

Door Juliette. Wild van kruiden.

De workshop vindt plaats in de voormiddag. De lunch oogsten we in groep en maken we klaar ter plekke. In de namiddag is er een korte rondleiding op ons terrein vanuit onze permacultuur visie. Julie geeft voor wie wil een rondleiding waarin je de kruiden uit de workshop kan ontmoeten in levende lijve.

Praktisch:

Kostprijs 20€pp inclusief vegetarische lunch vers uit de tuin en alle ingrediënten voor de producten die je zelf maakt en op het eind van de dag mee naar huis neemt. We staan open voor een alternatieve vorm van betaling (zoals de schenking van plantjes, materiaal of hulp) als de kostprijs boven je budget ligt.
Maximum aantal deelnemers is 12.

Van 10u30 tot 16u30, vooraf inschrijven verplicht via mail naar
info@farfield.be

We vragen voor wie het enigszins mogelijk is om met de fiets naar Far Field te komen. Ons veld ligt vlak naast de prachtige autovrije fietsweg langs de Brugse Vaart. Zie hier voor een routebeschrijving.

Deze workshops worden mede mogelijk gemaakt door Houdbaar vzw.