Workshop Composttoilet

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 22/05/2016
10:30 - 16:30

Locatie
Far Field

Categorieën


 

Compost & toilet, lijkt je dat een rare combinatie van woorden? Toch passen ze goed bij elkaar. Je toilet kan immers een waardevolle bron van compost zijn. Met een composttoilet belast je het milieu niet langer want je maakt van je afval een grondstof én je bespaart bovendien vele liters kostbaar drinkwater.

Marc legt van naaldje tot draadje uit hoe zo’n toilet functioneert en hoe je zelf een eenvoudig maar goed werkend systeem kan bouwen. Vanuit eigen jarenlange ervaring kan hij op al je prangende vragen antwoorden en allerlei praktische tips geven.

Door Marc Van Hummelen, Villa VanZelf

De workshop vindt plaats in de voormiddag. De lunch oogsten we in groep en maken we klaar ter plekke. In de namiddag is er een korte rondleiding op ons terrein vanuit onze permacultuur visie, bouwen we onze eigen toiletten en nemen we een kijkje in onze stronthopen op Far Field.

Praktisch:
Kostprijs 25€pp inclusief vegetarische lunch vers uit de tuin. We staan open voor een alternatieve vorm van betaling (zoals de schenking van plantjes, materiaal of hulp) als de kostprijs boven je budget ligt. De kostprijs omvat niet de bouw van de toiletten, neem je graag een toilet mee naar huis dan betaal je hiervoor de materiaalkost.
Maximum aantal deelnemers is 12.

Van 10u30 tot 16u30, vooraf inschrijven verplicht via mail naar
info@farfield.be

We vragen voor wie het enigszins mogelijk is om met de fiets naar Far Field te komen. Ons veld ligt vlak naast de prachtige autovrije fietsweg langs de Brugse Vaart. Zie hier voor een routebeschrijving.

Deze workshops worden mede mogelijk gemaakt door Houdbaar vzw.