Permacultuur? – deel 2

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 24/10/2012
19:00 - 21:30

Locatie
Avalon

Categorieën


40 euro voor de hele reeks van 2 lessen, er komt ook een vervolg op

Onze huidige manier van leven maakt dat we voor verschillende uitdagingen staan. De nadelige effecten van ons huidige systeem kunnen niet langer weggestopt worden: piekolie, klimaatverandering, verlies aan biodiversiteit, vluchtelingen, strijd om schaarser wordende grondstoffen, een financieel systeem in crisis,… In dit complexe verhaal een krachtig, haalbaar en positief antwoord formuleren is niet eenvoudig. Of toch?

Permacultuur is een universeel toepasbare ontwerpmethodiek waarbij zorgvuldig gebruik van grondstoffen, zorg voor de mensen en een eerlijke verdeling centraal staan. Dat zorgt voor veerkrachtige, bloeiende, kleinschalige en vaak heel productieve en creatieve systemen.

In deze lessenreeks gaan we op zoek naar de wortels van permacultuur. Hoe werken die principes nu eigenlijk? We bekijken mooie voorbeelden in binnen- en buitenland. We verkennen via de wereld van eetbare landschappen, buurtmoestuinen en voedselbossen hoe samenwerkende plantengemeenschappen ons kunnen leren samenwerken als mens.

Er beweegt heel wat in het permacultuurlandschap en deze voordrachtenreeks kan je helpen de weg daarin te vinden. Er is ook ruimte voor ontwerpoefeningen en we bekijken vooral wat je met een beperkte oppervlakte in de stad allemaal kan doen.

Breng je schetsboek maar mee en scherp je kleurpotloden, want na 4 avonden jeuken de groene vingers onhoudbaar om aan de slag te gaan in je eigen straat. Je zal ook overal kansen en mogelijkheden zien om te moestuinieren. Permacultuur leert je de beperkingen te zien als mogelijkheden en kansen. Wij willen jouw inspiratie en enthousiasme aanwakkeren om de plannen ook neer te zetten.

We bouwen in de lessenreeks verder dus graag alle avonden meevlogen.

Bert D’Hondt van ‘Het Voedselbos’ geeft de lessen op een zeer duidelijke en gepassioneerde manier. Niet te missen!

Meer info: Het Voedselbos

Bookings

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.