Meteen naar de inhoud

12 januari – Mieren op bezoek

Man man man, waaien dat het bij ons kan! / Vandaag de mieren van de mier-crew op bezoek. Ben je benieuwd naar wat die mannen allemaal uitvreten? http://crew.mier.be

Na een verkenning van ’t terrein en het aftasten van enkele toekomstscenario’s pakten we de natte zuidwestelijke flank van ons terrein aan. Daar plantten we een lange houtkant/windbreak met enkele notelaars, een veertigtal grootvruchtige hazelaars en rode bessen en verder enkele elsen, meidoorns en vlieren. Daartussen plantten we nog wat heemstwortels, moerasspirea en grote kattenstaart.

Mogelijk kandidaten om de eetbare houtkant binnenkort te vervolledigen: blauwe bes, appelbes (aronia), veenbes, erwtenstruik, krentenboom, mispel, grootvruchtige meidoorn, kweepeer en moerbei. Lekker!