Meteen naar de inhoud

3+4 augustus – Anti-akkerwinde-isme

Vijand numméro één is akkerwinde. Geraken we ooit af van deze onmogelijke woekeraar? Die is in staat zowat alles dat we geplant hebben, te verstikken: kruiden, groenten, bessen, pas aangeplante struiken, fruitbomen, en hazelaars. Niets is nog veilig op Far Field. Hou je kinderen aan de hand! Overnachten in een tent op het veld? Je moet maar durven.

We hebben twee dagen lang moeten bijbenen: zeisen en wieden. Maar alles ligt er propertjes bij nu. Met dank aan: Steffi, Michiel, Joost, de familie Eva, Bram, Mona & Abel, Liesbeth, Willemijn en Jules-de-hond.

De oogst: tomaten en pepertjes. Ondertussen al verwerkt tot een bolognèsesaus en tot nader order ingevroren. Binnenkort op Far Field te degusteren? 🙂

De wok heeft alweer uitstekend dienst gedaan. ’s Middags (reuze)courgette met sesamzaadjes: eenvoudig maar dankbaar. ’s Avonds een volle wok met noedels, ajuin, wortel, champignons en Chinese kool verorberd. Lekker en met een glaasje cider of biobier.

Missen we nog: een hangmat.