Meteen naar de inhoud

Appeloogst!

Far Field lijkt zowaar een onkruidjungle. Maar zoals het echt padvinders betaamt vallen er ook nieuwe dingen te ontdekken. Naast massaal veel padden ook paddenstoelen. De oogst, nadat we een jaar geleden de eetbare zwammen op boomstronken en tussen het bladertapijt introduceerden: Stropharia en enokitaki.

De haag wordt verder gesnoeid, zaad wordt geoogst, en in grote hoeveelheden hebben we appels verzameld. Vorig jaar niet 1! Is het nu een goed appeljaar of hebben die heerlijk zoemende bijen en de nieuwe jonge appelbestuivers daar iets mee te maken?

Voor wie zin heeft: Maandagavond 14/10 verwerken we de appels tot appelmoes, we zullen ze conserveren om de winter mee door te komen. Appelmoes is bij ons in de keuken een basis voor chutneys, voor sausjes maar ook voor een overheerlijke bessen-amandeltaart.

Breng je eigen bokaal mee en vul hem met Farfield appelmoes!

(plaatsen beperkt, stuur een mailtje naar info@farfield.be)

Dank je wel, Stijn en Christel, voor het oogsten en het snoeien!