Meteen naar de inhoud

8 juli – Dag van het stro

Vandaag stond in het teken van het stro en van de mensen die zo lief waren om het mee te brengen.
We kregen bezoek van Frank, Piet en Lucréce, oprichters en bezielers van Yggdrasil. Een prachtig permacultuurproject in Tienen met een super interessante jaaropleiding en workshops. Frank die het project sinds kort mee ondersteunt met zijn ouders is ook de man achter een van de meest praktische en leukste permacultuurblogs van het moment op www.natuurlijkemoestuin.be. Frank geeft ook samen met Lucréce een workshop over de natuurlijke moestuin op het Fair Festival van zondag 8 september op Dok in Gent. Ideaal om eens kennis te maken met hun visie.
Een rondleiding op Far Field bracht ons een mooie uitwisseling van ideeën en visies, tips en inzichten. Super fijn was ook hun aanhangwagen vol gerststro waar we de komende weken eens deftig mee gaan mulchen. Bovenaan onze lijst stonden de appelbomen die een laag karton en stro aan hun voetjes kregen. De binnenkant van het verhoogde bed aan de vuurput kreeg ook al een laag karton en stro. Hiermee hopen we dat het onkruid en gras wordt onderdrukt zodat onze fruitbomen een goeie start kunnen maken, het vocht beter wordt vastgehouden en door de vertering van het karton en stro de bodem wordt verrijkt met organisch materiaal. Een uitgebreide blogpost over het nut van mulchen kan je hier lezen.
De sla’s kunnen geoogst worden, de kruiden geuren, de kardoen en artisjokken staan groener dan ooit. De eerste aardappeltjes, tuinbonen, frambozen en aardbeien kunnen gegeten worden! Elke keer ziet het er verrassend anders uit.
Merci Yasmijn voor alle hulp en Steffi, we smullen van alles, op jouw gezondheid!