Meteen naar de inhoud

24 juni – queen bee

Ruben kwam op bezoek met een koningin, in een klein geel plastic doosje. Voor een verweesd volk. Aan wat rook om de bijen minder agressief te maken (bijen beginnen honing te verzamelen als ze rook ruiken en hebben bijgevolg geen tijd om te steken) heeft hij genoeg om de kasten na te kijken. Wat een fantastische beesten! En wij staan daar doodleuk met zijn drietjes op te kijken en we worden dus niet geattaqueerd : )  Op het eerste gezicht is er maar één kast waar het slecht gaat. De bijenvolkeren kunnen nu het hele jaar aangroeien en er wordt ten vroegste volgende lente honing van ze gevraagd. Benieuwd hoe die zal smaken.

Daarnaast een nieuwe pomp gekocht en blijkbaar pompen we met zijn tweetjes 100 liter op vijf minuten naar boven. Da’s strak, man! Daarna rollen we met een blauwe 200l ton over het terrein naar de moestuin. We proberen in de serre een nieuw irrigatiesysteempje uit, deze keer met een touw, dat als wiek dient, vastgemaakt in een plastic fles. De wiek graven we dan in onder de plantjes. Ook wat pompoenen geplant op compostheuveltjes en boontjes gezaaid.