Meteen naar de inhoud

17 juni – Bijen!

Vandaag bracht Ruben zomaar eventjes tien bijenkasten naar het veld, dat brengt het totaal op veertien. We zitten nu met een bijenpopulatie van ongeveer 200.000 beestjes. Asjeblieft. De bijen lijken wel wat nerveus na de verhuis; tijdens het zeisen verzochten ze ons verschillende keren vriendelijk om wat verderop te gaan werken. We bouwden een serretje voor onze coeur de boeufplantjes, en namen afscheid van billie, oude huismol. Ah ja, Jerome brak de gietijzeren handpomp, miljard! Nu moeten we voor de derde maal een aanschaffen (vorige werd gepikt door een vriendelijke buurman) en het veld staat kurkdroog maar ’t schijnt dat het zal onweren! De volgende weken zullen we ons focussen op irrigatie want het eenvoudige systeem dat we vorige week uittestten lijkt helemaal niet te werken. Daarnaast wordt het duidelijk dat onze grond nog heel wat liefde nodig heeft voor ie echt productief kan worden.

Merci, Yasmijn en Marre.