Meteen naar de inhoud

27 mei – zalig weertje op diepgroen veld

Geoogst en gewied, de hele dag door. Het onkruid dreigt onze tuintjes te overwoekeren en het werd dus dringend tijd om nog eens stevig in te grijpen. Omdat de bonen aan de tipi’s bijna allemaal uitgegraven werden door beestjes zijn we daar opnieuw beginnen te planten. De bijen stellen het goed: wat een bedrijvigheid aan de kast. Nu beginnen ook de composthopen vorm te krijgen en Michiel zoekt uit hoe we de gepaste koolstof- stikstofverhouding (30:1) kunnen bereiken om warme composthopen (60°) te verkrijgen.

Koolstof, de ‘bruine materie’, levert de energie en stikstof, de ‘groene materie’ levert de eiwitten voor de composterende organismen. Om de ideale 30:1 ratio te bereiken probeer je ongeveer 2 delen bruine materie te mengen met een deel groene. Wie het beter wil begrijpen: http://www.homecompostingmadeeasy.com/carbonnitrogenratio.html

Oogst: radijzen, spinazie en hele reeks planten voor een lekkere pesto of voor thee (om te drogen): daslook, brandnetel, hondsdraf, wollige munt, smeerwortel, paardebloem/blad en citroenmelisse.

Bedankt Bart voor de hulp!