Meteen naar de inhoud

28 april – zaadbommen op een luie zondag

Een luie hangmatzondag op het veld, met kinderen… en er passeert heel wat volk dat eens komt rondneuzen en languit hangen. We draaiden een paar dozijn bloemenzaadbommen en gooiden die uit over de open plaats aan de zuidkant van ’t veld, timmerden enkele bamboebijenhotels voor solitaire bijen en hommels en in de moestuin werd er voluit gezaaid (diverse slasoorten). Alles begint te schieten, zo ook een massa distels in en rond de moestuin en die zijn we dan maar beginnen verwijderen. Dit lijkt een werk van lange adem te worden…

zaadbommen: koriander-spelt-venkel / heemst- groot kaasjeskruid – afrikaantjes – mosterd / calendula – dille – luzerne – smeerwortel – korenbloem / witte en blauwe lupine (eetbaar) – anijs – nigelle – lavendel

slasoorten in moestuin: ijssla batavia, ijssla, snijsla, bladmosterd, kropsla suzan, rozemarijn, Chinese radijs (links) / red salad, mesclun, zomerpostelein, kropsla, lepelblad, krulpeterselie, snij peterselie, platte peterselie (rechts)