Meteen naar de inhoud

Lezing: Natuurlijk imkeren in de stad

Bijen zijn van onschatbare waarde voor de natuur, mens en dier. Verschillende steden hebben vandaag de dag meer bloemen dan het platte land. De stad is dan ook de ideale plaats om te starten met imkeren.

Een natuurlijke manier van imkeren wil de honingbij weer bij laten zijn, zonder dat we als mens de bijen te veel moeten storen. Om dit te bevorderen laten we de honingbij overwinteren op eigen honing, de koningin wordt op natuurlijke manier bevrucht, hiernaast werken we met tal van andere bewerkingen waardoor imkeren weer natuurlijker wordt. We hebben een duurzame kast ontwikkeld die tal van voordelen heeft voor de honingbij en de imker.

Door de grote interesse en de vele vragen over stadsimkerij, starten we in Gent de cursus ‘natuurlijk imkeren in de stad’. Deze cursus is gericht op beginnende imkers of mensen die willen starten met bijenhouden in de stad of daar buiten. Met deze lezing willen we natuurlijk stadsimkeren toelichten en alle geïnteresseerden warm maken om zich te laten onderdompelen in de wondere wereld van de honingbij. We gaan samen op weg om tal van vragen te beantwoorden en gaan dieper kijken naar wat wij kunnen doen voor deze insecten. Want zij hebben ons nodig en wel nu!

Meer info over Bee Yourself vind je op www.beeyourself.eu of op http://www.facebook.com/BeeYourselfcvoa

Deze lezing kost 10 euro
Restaurant Avalon, Geldmunt 32, 9000 Gent
Van 19u tot 21u30

Inschrijven voor de lezingen kan je via info.beeyourself@gmail.com of GSM: 0498/26 88 58 (Ruben)