Workshop natuurlijke EHBO

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 01/05/2016
10:30 - 16:30

Locatie
Far Field

Categorieën


Natuurlijke EHBOWelkom op het veld vol geneeskrachtige kruiden! Wist je dat goudsbloemzalf helend is voor wonden? Duizendblad de redder bij neusbloedingen? En smalle weegbree insectenbeten verzacht? Zomaar te plukken uit de natuur. We gaan aan de slag met kruid en onkruid voor een natuurlijke huisapotheek.

Tijdens deze workshop maak je een zalf voor wonden, een insectenwerende olie en een wildekruidenthee voor de spijsvertering.

Door Juliette. Wild van kruiden.

De workshop vindt plaats in de voormiddag. De lunch oogsten we in groep en maken we klaar ter plekke. In de namiddag is er een korte rondleiding op ons terrein vanuit onze permacultuur visie. Julie geeft voor wie wil een rondleiding waarin je de kruiden uit de workshop kan ontmoeten in levende lijve.

Praktisch:

Kostprijs 20€pp inclusief vegetarische lunch vers uit de tuin en alle ingrediënten voor de producten die je zelf maakt en op het eind van de dag mee naar huis neemt. We staan open voor een alternatieve vorm van betaling (zoals de schenking van plantjes, materiaal of hulp) als de kostprijs boven je budget ligt.
Maximum aantal deelnemers is 12.

Van 10u30 tot 16u30, vooraf inschrijven verplicht via mail naar
info@farfield.be

We vragen voor wie het enigszins mogelijk is om met de fiets naar Far Field te komen. Ons veld ligt vlak naast de prachtige autovrije fietsweg langs de Brugse Vaart. Zie hier voor een routebeschrijving.

Deze workshops worden mede mogelijk gemaakt door Houdbaar vzw.