Bouw een rocket stove

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 06/04/2015
10:30 - 17:00

Locatie
Far Field

Categorieën


Een rocket stove is een schone en efficiënte hittebron die gebruikmaakt van een relatief kleine verbrandingskamer waarin hout wordt verbrand, en een geïsoleerde schoorsteen waarin de rookgassen vrij volledig worden verbrand voordat ze het kook-oppervlak bereiken. Door de efficiënte werking is slechts ongeveer de helft van de hoeveelheid brandstof nodig als bij een traditioneel open vuur waarboven gekookt wordt. Klinkt ingewikkeld om te maken? Dat blijkt best mee te vallen!

In deze workshop leggen we uit hoe een rocket stove precies werkt, bouwen we er zelf een aantal en koken we samen een warme maaltijd op het veld.

Na de lunch is er een korte rondleiding en werken we allen samen op het veld.

RocketStoveWorkshop

Praktisch:
kostprijs 15€pp inclusief eenvoudige vegetarische lunch (soep en brood) en 15€ extra als je een rocketstove wil meenemen naar huis (kostprijs inox buizen). Maximum aantal deelnemers is 12.

Van 10u30 tot 17u00, vooraf inschrijven verplicht via mail naar info@farfield.be

We vragen voor wie het enigszins mogelijk is om met de fiets naar Far Field te komen. Ons veld ligt vlak naast de prachtige autovrije fietsweg langs de Brugse Vaart. Zie hier voor een routebeschrijving.