Rocketstove bouwen en bloemen oogsten

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 18/06/2017
13:30 - 17:00

Locatie
Far Field

Categorieën


Een rocket stove is een schone en efficiënte hittebron die gebruikmaakt van een relatief kleine verbrandingskamer waarin hout wordt verbrand, en een geïsoleerde schoorsteen waarin de rookgassen vrij volledig worden verbrand voordat ze het kook-oppervlak bereiken. Klinkt ingewikkeld om te maken? Dat blijkt best mee te vallen!
In deze workshop leggen we uit hoe een rocket stove precies werkt en wie wilt, bouwt er eentje zelf om mee naar huis te nemen.
Nadien duiken we nog even het bloemenveld in. Van Oost-Indische kers kappertjes, tot goudsbloemkleurstof en lavendelcake. Eetbare bloemen à volonté. Laten we bloemenbeignets maken om de rocketstove te testen!

Welkom vanaf 13u30. De workshop start stipt om 14u en duurt tot 17u30. Theepauze voorzien.
Kostprijs: 25 euro + 20 euro extra als je een rocketstove wil meenemen naar huis (kostprijs buizen). We staan open voor een alternatieve vorm van betaling (zoals de schenking van plantjes, materiaal of hulp) als de kostprijs boven je budget ligt.
Vooraf inschrijven verplicht via mail naar info@farfield.be.

Deze workshops worden mede mogelijk gemaakt door Wildenonhoudbaar.
Wild & OnHoudbaar is een vruchtbare samenloop van omstandigheden tussen Julie, ook beter bekend als mevrouw Wild van kruiden en Michiel, beroemd en berucht als meneer Houdbaar. We vormen een onconventioneel en adaptieve 2-span die gaat voor zelfvoorziening en verbinding met de natuur. Onze inspiratie delen we op:www.wildenonhoudbaar.be.

We vragen voor wie het enigszins mogelijk is om met de fiets naar Far Field te komen. Ons veld ligt vlak naast de prachtige autovrije fietsweg langs de Brugse Vaart. Zie hier voor een routebeschrijving: http://www.farfield.be/contact/