CANCELLED! Over kringlopen van water en stront op een bedje van kruiden

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 16/07/2017
13:30 - 17:00

Locatie
Far Field

Categorieën


CANCELLED
DEZE WORKSHOP WORDT GECANCELLED WEGENS TE WEINIG INSCHRIJVINGEN.
WIE TOCH GRAAG HAD WILLEN KOMEN, ALTIJD WELKOM OP EEN MAANDAG.
GRAAG TOT EEN VOLGENDE WORKSHOP!

Composteren, hoe doe je dat? We maken een nieuwe composthoop, vertellen je in geuren en kleuren over ons composttoilet en graaien in de wormencompost. Wie wil, neemt een handje tijgerwormen mee naar huis.
Daarna geven we je ook graag wat meer uitleg over het vangen en recupereren van water. Over water zuiveren, regenwater drinken, douchen in een serre, vijvers en swales…
We sluiten af met een glaasje regenwater in de hand aan de kruidenspiraal. Want die staat in volle bloei! Het geurt er naar kruiprozemarijn en bergsteentijm, de hyssop hangt vol paarse bloemen en het bonenkruid verlangt geoogst te worden. Je gaat naar huis met wat keukengeheimen en boeiende weetjes over de geneeskrachtige eigenschappen van deze aromatische kruiden.

Welkom vanaf 13u30. De workshop start stipt om 14u en duurt tot 17u30. Theepauze voorzien.
Kostprijs: 25 euro. We staan open voor een alternatieve vorm van betaling (zoals de schenking van plantjes, materiaal of hulp) als de kostprijs boven je budget ligt.
Vooraf inschrijven is verplicht via mail naar info@farfield.be.

Deze workshops worden mede mogelijk gemaakt door Wildenonhoudbaar.
Wild & OnHoudbaar is een vruchtbare samenloop van omstandigheden tussen Julie, ook beter bekend als mevrouw Wild van kruiden en Michiel, beroemd en berucht als meneer Houdbaar. We vormen een onconventioneel en adaptieve 2-span die gaat voor zelfvoorziening en verbinding met de natuur. Onze inspiratie delen we op:www.wildenonhoudbaar.be.

We vragen voor wie het enigszins mogelijk is om met de fiets naar Far Field te komen. Ons veld ligt vlak naast de prachtige autovrije fietsweg langs de Brugse Vaart. Zie hier voor een routebeschrijving: http://www.farfield.be/contact/